Hanuman Chalisa Lyrics In Hindi PDF

Hanuman Chalisa Lyrics In Hindi PDF | Gaanalyrics

There are many benefits of reading Hanuman Chalisa every day and every morning. Hanuman Chalisa lyrics in Hindi pdf will help you in making your practice of reading Hanuman Chalisa more easy, and Hanuman is known for his devotion to Lord Rama. Hanuman resembles a symbol of Strength, Perseverance, and devotion. He is a powerful lord. Hanuman chalisa is written by Saint Tulsidas. Chanting Hanuman Chalisa has various benefits. It reduces fear of negative vibes, it makes the aura positive, it reduces stress, and more. Hanuman Chalisa includes three dohes and forty chaupai. To read Hanuman Chalisa lyrics in Hindi PDF, this blog will help you a lot. 

रोज सुबह हनुमान चालीसा पढ़ने के कई फायदे हैं। हनुमान भगवान राम की भक्ति के लिए जाने जाते हैं। हनुमान शक्ति, दृढ़ता और भक्ति के प्रतीक के समान हैं। वह एक शक्तिशाली स्वामी है। हनुमान चालीसा संत तुलसीदास द्वारा लिखी गई है। हनुमान चालीसा का जाप करने के विभिन्न लाभ हैं। यह नकारात्मक वाइब के डर को कम करता है, यह आभा को सकारात्मक बनाता है, यह तनाव को कम करता है और बहुत कुछ। हनुमान चालीसा में तीन दोहे और चालीस चौपाई शामिल हैं। हनुमान चालीसा के बोल हिंदी में पढ़ने के लिए यह ब्लॉग आपकी बहुत मदद करेगा। 

दोहा

श्रीगुरु चरन सरोज रज, निजमन मुकुरु सुधारि। 

बरनउं रघुबर बिमल जसु, जो दायक फल चारि।।

बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार। 

बल बुधि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार।।

चौपाई

जय हनुमान ज्ञान गुन सागर। जय कपीस तिहुं लोक उजागर।।

राम दूत अतुलित बल धामा। अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा।।

महाबीर बिक्रम बजरंगी। कुमति निवार सुमति के संगी।।

कंचन बरन बिराज सुबेसा। कानन कुण्डल कुँचित केसा।।

हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजे। कांधे मूंज जनेउ साजे।।

शंकर सुवन केसरी नंदन। तेज प्रताप महा जग वंदन।।

बिद्यावान गुनी अति चातुर। राम काज करिबे को आतुर।।

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया। राम लखन सीता मन बसिया।।

सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा। बिकट रूप धरि लंक जरावा।।

भीम रूप धरि असुर संहारे। रामचन्द्र के काज संवारे।।

लाय सजीवन लखन जियाये। श्री रघुबीर हरषि उर लाये।।

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई। तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं। अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावैं।।

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा। नारद सारद सहित अहीसा।।

जम कुबेर दिगपाल जहां ते। कबि कोबिद कहि सके कहां ते।।

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा। राम मिलाय राज पद दीन्हा।।

तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना। लंकेश्वर भए सब जग जाना।।

जुग सहस्र जोजन पर भानु। लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं। जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।।

दुर्गम काज जगत के जेते। सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।

राम दुआरे तुम रखवारे। होत न आज्ञा बिनु पैसारे।।

सब सुख लहै तुम्हारी सरना। तुम रच्छक काहू को डर ना।।

आपन तेज सम्हारो आपै। तीनों लोक हांक तें कांपै।।

भूत पिसाच निकट नहिं आवै। महाबीर जब नाम सुनावै।।

नासै रोग हरे सब पीरा। जपत निरन्तर हनुमत बीरा।।

संकट तें हनुमान छुड़ावै। मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।।

सब पर राम तपस्वी राजा। तिन के काज सकल तुम साजा।।

और मनोरथ जो कोई लावै। सोई अमित जीवन फल पावै।।

चारों जुग परताप तुम्हारा। है परसिद्ध जगत उजियारा।।

साधु संत के तुम रखवारे।। असुर निकन्दन राम दुलारे।।

अष्टसिद्धि नौ निधि के दाता। अस बर दीन जानकी माता।।

राम रसायन तुम्हरे पासा। सदा रहो रघुपति के दासा।।

तुह्मरे भजन राम को पावै। जनम जनम के दुख बिसरावै।।

अंत काल रघुबर पुर जाई। जहां जन्म हरिभक्त कहाई।।

और देवता चित्त न धरई। हनुमत सेइ सर्ब सुख करई।।

सङ्कट कटै मिटै सब पीरा। जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।।

जय जय जय हनुमान गोसाईं। कृपा करहु गुरुदेव की नाईं।।

जो सत बार पाठ कर कोई। छूटहि बन्दि महा सुख होई।।

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा। होय सिद्धि साखी गौरीसा।।

तुलसीदास सदा हरि चेरा। कीजै नाथ हृदय महं डेरा।।

दोहा

पवनतनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।

राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।।

Doha 

Shri guru charan saroj raj, nij man mukur sudhar

Barnau raghubar bimal jasu, jo dayku fal chaari

Budhihin tanu janike, sumiro pawan kumar

Bal budhi bidhya dehu mohi, harhu kales bikar

Chopai

Jai hanuman gyan gun sagar

Jai kapis tihu lok ujagar

Ramdut atulit bal dhama

Anjani putra pavan sut nama

Mahabir bikram bajranji

Kumti niwar sumati ke sangi

Kanchan baran biraj subesa

Kanan kundal kunchit kesa 

hath bajar or dhwaja biraje

Kandhe manju janau saje

Shanakr suwan kesari nandan

Tej pratap maha jagbandan

Vidyavan guni ati chatur

Ram kaj karibe ko aatur

Prabhu charitra sunibe ko rasiya

Ram lakhan sita man basiya

Suksham rup dhari siyahi dikhawa

Bikat rup dhari lank jarawa

Bhim rup dhari asur sanhare

Ram chandra ke kaaj saware

Laye sanjivan lakhan jiyaye

Shri raghubir haarashi ur laye

Raghupati kinhi bahut badhai

Tum mum priye bharthi sum bhai

Sahas badan tumhro jas gaave

Ass kahi shripati kanth lagave

Sankadik brahmadik manuisa

Narad saarad sahit aahisa

Jum digpal jaha te

Kabi kobid kahi sake kaha te

Tum upkar sugriva kinha

Ram milaye raj pad dinha

Tumhari mantra vibhishan mana

Lankeshwar bhay sab jag jana

Jug sahesra jojan par bhanu

Lilyo taahi madhur phal janu

Prabhu  mudrika meli mukh mahi

Jaldhi manghi gaye achraj naahi

Durgam jaak jagat ke jete

Sugam anugrah tumhre tete

Ram dulare tum rakhware

Hot na aagya binu pesare

Sab sukh lahe tumhari sarna

Tum rakshak kahu ko dar na

Aapan tej smharo aape

Teeno lok hank te kanpe

Bhut pichas nikat nahi aave

Mahabir jab naam sunave

Nase rog hare sab peera

Japat nirantar hanumant bira

Sankat te hanuman chudave

Man karm bachan dhyan jo lave

Sab par ram tapasvi raja

Tin ke kaj sakal tum saja

Aur manorath jo koi lave

Soi amit jeevan phal paave

Charo jug partap tumhara

Hai parsidh jagat ujiyara

Sadhu sant ke tum rakhware

Aausr nikandan ram dulare

Aasht sidhi no nidhi ke data

As br din janki mata

Ram rasayan tumhare pasa

Sada raho raghupati ke dasa

Tumhare bhajan ram ko pave

Janam janma ke dukh bisrave

Aantakal raghubar pura jai

Jaha janm har bhakat khai

Aur devta chit na dharo

Hanumat sei sabr sukh karai

Sankat kate mite sab peera

Jo sumire hanumat balbeera

Jai jai jai hanuman gosai 

Kirpa karhu gurudev ki nai

Jo sat bar path kar koi

Chuthi bandi maha sukh hoi

Jo yeh padhe hanuman chalisa

Hoyi sidhi sakhi goorisa

Tulsidas sada hari chera

Kije nath hridya manh dera

Doha 

Pawan tany sankat haran, mangal murti rup

Ram lakhan sita sahit hridya bashu sur bhup.

In the collection of Hanuman Chalisa lyrics in Hindi pdf, we took the help of navbharattimes.indiatimes.com.

Read our more Blogs…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *